جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
کد خبر: 337061
۳۰ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۴
غدیر

تسلط بر فقه شرط اصلی قضاوت است و هیچ کسی نمی تواند ادعا کند که بدون دانش فقهی می توان قاضی خوبی شد.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین عابدی،  در مراسم آغاز دوره تخصصی فقه القضا در سال تحصیلی جدید، گفت: ممکن است این سئوال برای بسیاری از طلاب پیش آمده باشد که حضور در کسوت قضاوت چه حکم و تثیری دارد؛ امام راحل صراحتا فرمودند که واجب است برای تمامی کسانی که می توانند مجتهدا و تقلیدا در امر قضاوت وارد شوند، این کار را انجام دهند.

این قاضی روحانی تصریح کرد: امام راحل فرمودند که اگر در این بحث کسی بخواهد احتیاط کند، امر بر ترک احتیاط است و باید در این عرصه مهم حضور یابد؛ یکی از خواسته های قلبی امام راحل این بود که این عرصه قضاوت در حیطه فعالیت های حوزویان قرار گیرد.

وی ادامه داد: به گفته رییس قوه قضاییه، کشور با کمبود قاضی مواجه است و قضات باید در حوزه پرورش یابند و با کوله باری از دانش فقهی، علمی و اخلاقی، در مسیر قضاوت مشکلات و خلاها را برطرف کنند.

این کارشناس قضایی با اشاره به این که قضاوت برای طلاب یک شغل نیست، بلکه یک وظیفه است، ابراز داشت: قضاوت برای طلاب یک فریضه و عمل واجب است که باید تا رفع خلا های کامل نسبت به آن وظیفه مند باشیم.

حجت الاسلام والمسلمین عابدی اضافه کرد: طلاب در امر قضاوت دیدگاه وظیفه مداری را مدنظر قرار می دهند؛ باید از  امام زمان(عج) بخاطر این وضعیت تشکر کنیم و خود را برای سربازی در این دستگاه آماده و مهیا نگاه داریم.

وی تصریح کرد: این موقعیت با علم و دانش و تقوا حفظ خواهد شد و تنها چیزی که می تواند فرد قاضی و جامعه را حفظ کند، رعایت تقوای الهی در همه ابعاد است.

این حقوقدان حوزوی یادآور شد: باید باور  و ایمان داشته باشیم که این مملکت، مملکت امام زمان(عج) است وهر کاری که می کنیم باید در مسیر خدمت باشد؛ پس با این وجود فرقی نمی کند که امروز چه سمتی داریم و چه کاری انجام می دهیم، مهم خدمتی است که باید به حضرت انجام دهیم.

این قاضی روحانی خاطرنشان کرد: طلاب برای ورود به امر قضاوت باید در ابتدا خود را برای مطالعات و مباحثات مستمر و خستگی ناپذیر آماده کنند؛ زیرا قاضی کم سواد حتی توسط یک وکیل تازه کار هم ممکن است فکرش به خطا برود. پس باید قاضی به قدری مسلط باشد که بهترین حکم را در بهترین حالت ارایه کند.

وی یادآور شد: طلاب جوان محصل در رشته قضاوت باید در یک جیب خود قرآن و در جیب دیگران کتاب قانون را به همراه داشته باشند و همیشه در حال مطالعه باشند؛ مباحثه بهترین روش تحصیل در حوزه است که از فرار مطالعات جلوگیری میکند.

این حقوقدان حوزوی خاطرنشان کرد: تسلط به فقه شرط اصلی قضاوت است وهیچ کسی نمی تواند ادعا کند بدون دانش فقهی می توان قاضی خوبی شد؛ قطعا قاضی که دانش فقهی ضعیفی داشته باشد، بسیار ضعیف خواهد بود؛ زیرا در بسیاری از پرونده ها قوانین درج شده کمکی به ما نمی‌کند ودر تشخیص وضعیت حکم تنها فقه است که می تواند مشکل گشا باشد.

حجت الاسلام والمسلمین عابدی در پایان با تاکید بر این که نمی توان دست حقوق را از فقه و اصول خالی کرد، افزود: یک قاضی خوب باید هم فقه بداند و هم اصول؛ قاضی باید به شکلی به این احکام مسلط باشد که در روز اول کاری خود با قدرت و صلابت برهانی و قانونی و شرعی حکم صادر کند.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha